Meguiar’s detailing producten

Meguiar’s is een bekend merk als het gaat om detailing producten voor de auto. Meguiar’s Detailer is een professioneel bedrijf dat zich sinds 1901 al bezig houdt met het produceren van detailing producten. Dat is voordat de auto überhaupt was uitgevonden. Toch waren ze al aanwezig op de markt van detailing producten, in deze tijd focuste ze zich op producten voor het onderhouden van meubels. Toen de automobiel werd uitgevonden hebben ze hun focus daar op gelegd, omdat het een nieuwe markt was waar ze een goede kans in zagen om hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen en dat is ze zeker gelukt. Meguiar’s is zelfs nu nog één van de bekendste merken op de markt van detailing producten, maar wat maakt ze eigenlijk zo goed?

Voordelen van meguiar’s detailer

Meguiar’s heeft altijd al het idee gehad dat hun producten makkelijk en overal te gebruiken moesten zijn. Op dat gebied zijn ze best wel uniek, want veel detailing producten hebben een specifieke manier van gebruik nodig en sommige producten zullen in het ene klimaat anders werken dan in een ander klimaat. Bij meguiar’s is dat niet het geval, alle producten werken overal hetzelfde en zijn simpel. Daarnaast heeft meguiar’s het doel om de producten betaalbaar voor iedereen te maken. Ze zullen wel iets duurder zijn dan de goedkope merken, maar je zult ook zeker wel verschil ondervinden in de kwaliteit van de producten. De meguiar’s detailer is heel geconcentreerd en heeft een snelle en goede werking, als je bijvoorbeeld kijkt naar de Iron removing spray. Deze spray zal zorgen dat je ijzerdeeltjes of roest zo van je lak af haalt, je hoeft deze alleen op de spuiten, heel even in te laten trekken en daarna afvegen met een doekje. 

Andere producten 

Naast de detailing lijn van meguiar’s zijn er ook nog andere producten die ze produceren. Een paar voorbeelden hiervan zijn de meguiar’s doekjes en borstels. Bij detailing producten is het logisch dat er een kwaliteitsverschil zit tussen de goedkopere merken en de bekende merken, maar doekjes zullen voor de meeste mensen geen verschil in zitten. Toch is dat wel zo. Normale doekjes bestaan uit gewoon katoen of ander materiaal, deze doekjes kunnen krassen op je lak veroorzaken of het vuil niet goed afnemen. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de meguiar doekjes, deze bestaan uit microvezels die het vuil goed afnemen en geen krassen op de lak zullen achterlaten doordat het heel zacht is. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de wheel brush, waar je velgen mee kunt schoonmaken. Het zou zonde zijn als je met een harde borstel krassen maakt op je velgen en daarom is het handig als je kijkt naar wat voor materiaal het is gemaakt voordat je het gebruikt.