Waarom je een BHV cursus zou moeten volgen

Waarom zou je een BHV cursus moeten volgen? Je moet natuurlijk niets. Maar het is wel verstandig en handig om een BHV cursus te volgen. Lees maar eens over de volgende voordelen.

BHV’ers zijn hard nodig in het bedrijf

Elk bedrijf met medewerkers in dienst is verplicht om medewerkers op te leiden tot BHV’er. Zij zijn dus hard nodig in het bedrijf. De BHV’ers zijn de medewerkers die belangrijke EHBO verlenen en zaken tijdens calamiteiten in goede banen leiden. NaastEHBOl kunnen zij branden blussen en evacuaties leiden.

Extra waarde voor de organisatie

Als BHV’er heb jij extra waarde voor de organisatie. Je wilt natuurlijk een goede werknemer zijn. Dat ben je al, maar met een BHV diploma heb je nog meer waarde voor de organisatie. Misschien dat jouw werkgever daar zelfs een extra beloning tegenover zet. Maar ook als dat niet het geval is: jouw BHV status zal zeker gewaardeerd worden in het bedrijf.

Ook waardevol in je privéleven

Van een BHV cursus en BHV diploma profiteer je niet alleen op het werk. Het is ook waardevol in je privéleven. Je doet namelijk zeer waardevolle kennis, ervaring en vaardigheden op die je in tal van situaties kunt inzetten. EHBO komt overal van pas. Bovendien heb je als BHV’er geleerd om in angstige situaties kalm te blijven en de leiding te nemen.

Invloed op veiligheidsbeleid

Als BHV’er heb je belangrijke inspraak in en invloed op het veiligheidsbeleid van jouw werkgever. De BHV organisatie heeft namelijk een hoofd BHV. Met hem of haar communiceer je over veiligheid. Jouw ideeën voor het verbeteren van de veiligheid kunnen worden doorgespeeld naar het management of de directie. Zo draag je op meerdere manieren bij aan een veilige werkomgeving.

Schrijf je in voor een cursus

Wil jij een BHV cursus doen? Dat is een uitstekend idee. Schrijf je in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Met locaties door heel het land hebben wij altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.